Dragskåp, dragbänk, säkerhetsbänk, punktutsug eller annan skyddsventilation? Följ tipsen med vad du ska tänka på för att välja rätt!

Hanna Sandvall, 2019-05-29

Inför sommaren drar vi igång en sommarkampanj! Här kan du hitta riktigt bra erbjudande på lågtemperaturfrysar Duo Safe - världens säkraste -86 lågtemperaturfrys och Eco energy -86 och - 150 labfrysar. Vi erbjuder också CO2 och multigasinkubatorer från Pansonic / Phcbi till ett riktigt bra somamrpåris. Läs mer i länken här nedan: 

Läs mer →


Hanna Sandvall, 2019-05-08

Det finns ett stort antal lösningar för att skydda dig och dina prov i labbet. Några är dragskåp, dragbänk, LAF-bänk och punktutsug, men utbudet är mycket bredare än så. Så vad ska man då tänka på när man väljer rätt lösning?

Produktchefen Mats Andersson, med över 30 år i branschen, tipsar om de viktigaste aspekterna att tänka på:

Läs mer →Hanna Sandvall, 2018-10-09

Här är vi & besöker VHC, Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum, på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Här har man samlat merparten av svensk veterinärmedicinsk samt husdjursvetenskaplig forskning & utbildning tillsammans med landets enda universitetsdjursjukhus i en gemensam byggnad. Byggnaden består av sex huskroppar förbundna med varandra & är hela 54 000 kvm. Här finns föreläsningssalar, undervisnings & forskningslab samt även mer specialiserade lokaler som t.ex. Universitetsdjursjukhuset.

Till VHC har vi har levererat inredning till Universitetsdjursjukhuset & alla lab inklusive undervisningssalen som ni ser här. Det är alltid kul att återbesöka labben i bruk såhär några år senare & att få en känsla för all den forskning & undervisning som bedrivs här varje år! Vi har varit mycket nöjda med samarbetet & har särskilt uppskattat möjligheten till specialanpassningar efter våra behov berättar Birgitta Östlund Wiberg. Mer info om VHC hittar du här: https://www.slu.se/vhc samt https://www.universitetsdjursjukhuset.se/ https://www.linkedin.com/school/slu/

//Vännerna på LabRum

Läs mer →Hanna Sandvall, 2019-04-15

Förra veckan firade vi att våra två ingenjörer Tommy och Mirza vann en upphandling om totalt 15st lågtemperaturfrysar (med option på ytterligare 12st). Leverans utav dessa är planerad under nästa månad.

 

# lågtemperaturfrysar, låg energiförbrukning - 86 frys, biobank, laboratorieinredning

Läs mer →Hanna Sandvall, 2019-04-08

Här ser ni två av våra servicetekniker som under denna vecka befunnit sig i Holland, hos PHC Biomed, för utbildning i reparation utav deras frysar.

Läs mer →Hanna Sandvall, 2019-04-02

Nu var det länge sen de flesta av oss satt i skolbänken, men vill du känna dig lite nostalgisk så kika på klippet från Alléskolan i vara dit vi levererat inredningen för NO-salar och skoldragskåp. Klippet hittar du på länken här:

Video fast inredning Skolinredning KEBO Skoldragskåp KEBO

 

 

 

# fast inredning, skolinrending, Labinredning, Laboratorieinredning, Skoldragskåp, dragskåp

Läs mer →Hanna Sandvall, 2019-03-27

Följ oss gärna på LinkedIn! Här lägger vi ut uppdateringar från labsverige, inspirationsbilder på labinredning, tips och trix, lediga tjänter m.m.

Du hittar oss här: https://www.linkedin.com/company/labrum-ab/

//Vännerna på LabRum

Läs mer →Hanna Sandvall, 2019-03-26

Är du på den nationella biobankskonferensen i Göteborg? Kom och träffa oss så berättar vi mer om vad man ska tänka på när det gäller produktsäkerhet och när man behöver dubbla system för att skydda värdefulla prover, och när energikonsumtionen bör vara prio ett. Vi ser fram emot att träffa dig!

Läs mer →Hanna Sandvall, 2019-03-25

Är du på BioClinicums kick-off idag? Kom förbi och träffa oss! 

# laboratorieinredning, dragskåp, dragbänkar, skyddsventilation, inkubatorer, lågtemperaturfrysar, labkylar, labfrysar

Läs mer →Hanna Sandvall, 2019-03-21

Har du erfarenhet och tekniskt intresse av att skapa funktionella lösningar i form av inredning?

Nu söker vi en nyfiken och initiativrik säljare med ansvar för försäljning av laboratorieinredningar. Tjänsten innebär att du utformar skräddarsydda och standardiserade lösningar avseende inredning till LabRums kunder inom sektorer såsom skola, sjukhus och lab, inom privat och offentlig miljö.

Läs mer →Hanna Sandvall, 2019-03-21

Vi vill utöka vårt Skåne-kontor och söker nu dig som vill vara med och möjliggöra morgondagens lab och innovationer för våra kunder.

Som kalkylator/ BID-manager ansvarar du för att ta fram offertunderlag till byggare, inköpare och  offentliga upphandlingar. I arbetet ingår att gå igenom underlag (ritningar, mängdbeskrivningar, förfrågningsunderlag) från byggare, arkitekter och upphandlare, bedöma vilken inredning som bäst matchar föreskrivet behov och ha en dialog med kunden i processen. Du ansvarar för att sätta ihop offerten och räkna på priser och att hålla dig uppdaterad kring vårt upphandlingssortiment. Du följer upp med kund och har en tät dialog såväl internt som med kunder i Sverige och Norge. Du ansvarar för att ha dialog med våra underleverantörer och förhandla fram bästa priser.

Läs mer →